Langa Classic

Aragon Spanje

DRUIVENSOORTEN : 100% Garnacha
VINIFICATIE : De druivelaars zijn tussen de 70 en de 100 jaar oud. Na ontristen en ontpitten gebeurt een maceratie van 2 tot 5 dagen. De fermentatie gebeurt in stalen vaten op 20° C en rijpt hierna 20 dagen op eigen droesem. Na persing en natuurlijke filtering ondergaat de wijn een malolactische fermentatie in eiken vaten. De rijping gebeurt 3 maanden op eiken vaten en minstens 6 maanden op fles.
PROEFNOTITIES : De wijn heeft een mooie kersenrode kleur met een schijn van violet. In de neus herkennen we rijp rood fruit en violet ondersteund door een rokerige en chocolade toets. De aanzet in de mond is zacht. De aciditeit, tannines en alcohol dragen elkaar zodat de wijn evenwichtig is ondanks het hoge alcoholgehalte. In de mond hebben we vooral smaak van rijp rood fruit, zwarte bes en een rokerige toets.
SCHENKTEMPERATUUR : 12-15° C
GASTRONOMIE : Passend bij rood vlees, rund, lam of belegen & harde kazen
ONDERSCHEIDINGEN :
– 2014 : 91/100 Guia Peñin

terug naar de wijnlijst